Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z rabarbaru

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1/2 l
miód prawdziwy 15 dag
rabarbar 1/2 (sok)

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z rabarbaru

Rabarbar umyć, pokroić na kawałki, wycisnąć sok w sokowirówce. Przelać do słoika, ciągle mieszając powoli wlewać miód i spirytus, dokładnie wymieszać, szczelnie zamknąć. Włożyć do lodówki na 2 doby. Następnie zamieszać, przelać do butelek, szczelnie zakręcić. Odłożyć w ciemne i chłodne miejsce na 4 miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.10.2012 21:56
Takiej nie piłam, ale chyba trzeba wypróbować.
Wacław 06.10.2011 08:39
pomysłowe
accee 30.03.2011 21:20
Extra
mirosława4 29.03.2011 22:12
ciekawe połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak