Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa kakaowa z serka homogenizowanego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 30 dag
kakao ciemne 2 łyżki
cukier puder 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
aromat rumowy 1/2 łyżeczki
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa kakaowa z serka homogenizowanego

Żelatynę rozpuścić w wodzie, zagotować, wystudzić. Serek włożyć do miski dodać cukier puder i kakao, zmiksować. Następnie wlać żelatynę i aromat, wymieszać. Przekładać biszkopty lub wyłożyć do salaterek i podawać jako deser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.01.2014 16:45
Ciekawy deserek.
Motorek 28.04.2012 09:05
super
accee 30.03.2011 21:20
Smaczne
Misiabe 29.03.2011 12:10
musze wypróbować!!
halinka1011 29.03.2011 09:37
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak