Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi Wandzi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1 szt
udko z kurczaka 1 szt
wątróbki drobiowej 40 dag
cebula 2 szt
mąka 21/2 szkl
jajko
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi Wandzi

Z mąki, ciepłej wody, jajka, odrobiny soli, 1 łyżeczki oleju wyrobić ciasto na pierogi. Mięso i wątróbkę ugotować z przyprawą warzywną (ja daję Kucharka). Ostudzić i zemleć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju.Część odłożyć do okraszenia. Wymieszać z farszem.Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym. Formować pierogi. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować ok 2 minut od wypłynięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:52
Lubię i robię.
Henryka2 02.04.2011 17:48
Jolanta, dołączaj, zapraszam wszystkich!
anemon 02.04.2011 07:36
Dla mnie jest to nowy pomysł na farsz pierogowy i chętnie wykorzystam, bo u nas wszyscy są bardzo \"pierogowi\". A te pierogi wyglądają bardzo apetycznie.
mirosława4 30.03.2011 20:56
zapewne są pyszne
Jolanta_P-S 30.03.2011 20:26
ja też wpadłam po prośbie;)
Jolanta_P-S 30.03.2011 20:25
ja też wpadłam po prośbie;)
agnieszka214 30.03.2011 07:17
ciekawe
Henryka2 29.03.2011 17:48
Proszę się częstować! Smacznego!
halinka1011 29.03.2011 09:06
świetny przepis
Dorota59 29.03.2011 08:46
poproszę jednego na spróbowanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak