Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do mięsa wołowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej sezamowy 4 łyżki
sos sojowy 1/2 szkl
miód 1 łyżka
cebula dymka ze szczypiorkiem 6 szt
cukier 1 łyżeczka
sezam 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
imbir świeży 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do mięsa wołowego

Do miski wlać miód, sos sojowy, olej sezamowy, dodać cukier i wymieszać. Następnie wsypać ziarna sezamu, drobno posiekaną cebulkę razem ze szczypiorem, natkę pietruszki, imbir i dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny. Pokrojone na porcje mięso włożyć do marynaty na kilka godzin, odłożyć w chłodne miejsce. Następnie wyjąć z marynaty i smażyć na patelni lub na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 22.02.2014 14:29
pyszne mięsko z takiej marynaty
mirosława4 21.08.2013 14:51
zapowiada się smaczne mięsko z tak przyrządzonej marynaty :)
RenataZ-et 22.09.2011 18:33
przydatny przepis
monika154 07.09.2011 08:06
pycha
MAR3STA 09.04.2011 18:20
takie grillowane mięsko na pewno jest pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak