Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortila ziemniaczana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
jajko 4 sztuki
śmietana 250 ml
mleko 1|3 szklanki
cebula 1 sztuka
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tortila ziemniaczana

Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w słupki.Na mocno rozgrzany olej wkładamy ziemniaki i smażymy na złoty kolor.Ziemniaki przekładamy na papierowy ręcznik.Cebulę obieramy ,kroimy w krązki , przysmażyc na złoty kolor.Jajka wbić , wymieszać z mlekiem i śmietaną, przyprawić solą i pieprzem.Na patelni układamy ziemniaki,cebulę, podgrzać i zalać masą jajeczną. Smażyć 5 minut z jednej strony i drugiej strony.Podawać na gorąco np. z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 12.10.2012 08:41
smakowicie
jeta72 21.03.2012 16:01
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak