Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy Obłok

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 l
jajko 2 sztuki
cukier 2 łyżki
cukier puder 2 łyżeczki
kakao rozpuszczalne 3 łyżki
wiórki czekoladowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy Obłok

Mleko zagotować. Jajka sparzyć i oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, wymieszać z 2-3 łyżkami gorącego mleka, a następnie z pozostałym mlekiem. Wsypać kakao i jeszcze raz wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypywać po łyżeczce cukier puder. Przelać napój do szklanek lub wysokich pucharków, na wierzchu rozłożyć pianę i posypać ją wiórkami czekoladowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak