Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z piersi kurczaka po myśliwsku

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1 szt
cebule 2 szt
przecier pomidorowy 1 szklanka
papryczki chilli 2 szt
sok z cytryny 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pokruszone ziarna jałowca do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól, pieprz do smaku
oliwa do smażenia
wino czerwone wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z piersi kurczaka po myśliwsku

Filety pokroić w kostkę. Następnie włożyc do miski skropić sokiem z cytryny, doprawić solą pieprzem ziołami i jałowcem następnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 1 godz. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Pokroić drobno cebulę a następnie zeszklić. Dodać do niej pokrojone papryczki i podsmażyć. Do warzyw dodać przecier i zagotować. Na drugiej patelni podsmażyć na oliwie zamarynowane mięso. Połączyć z warzywnym sosem i zalać winem. Dusuić chwilę pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 06.05.2012 17:59
fajny przepis
motyl 12.03.2012 21:10
pyszny
Agnik 02.12.2011 20:22
fajna odmiana
Justyna Jussstiii 20.09.2011 11:15
supcio
ewelina63 29.06.2011 22:46
mniam
KasiaK90 22.05.2011 09:15
pyszny
darus 19.01.2011 08:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak