Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl mleczno-migdałowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmiatanka dwunastka 4 szklanki
drobno posiekane migdały 8 łyżeczek
miód płynny 8 łyżeczek
imbir 1 łyżeczka
bita śmietana 4 łyżki
starta czekolada 2 łyżeczki
migdały 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl mleczno-migdałowy

Miód wymieszać ze śmietanką, dodać migdały oraz imbir i pogrzać, stale mieszając. Zostawić do ostygnięcia. Chłodny koktajl rozlać do szklanych pucharków i na 2 godziny wstawić do lodówki.
Przed podaniem przybrać bitą śmietaną i posypać wiórkami czekolady. W środek każdego śmietanowego kopczyka włożyć migdał.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak