Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety saskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby 800 g
jajko 2 szt
mąka ziemniaczana 50 g
cebula 60 g
masło 40 g
olej 100 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety saskie

Z filetów ściągnąć skórę ,pokroić na kawałki,cebulę obrać ,pokroić i podsmażyć na biało w małej ilośći tłuszczu,filety zemleć wraz z podsmażoną cebulą,wbić jajka,posolić,dodać pieprz i dokładnie wyrobić,wyporcjować płaskie,okrągłe porcje i w środek każdej włożyć kawałek masla,zawinąć i obtoczyć dokładnie w tartej bułce i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 28.02.2012 20:42
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak