Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety islandzkie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowana ryba 1 kg
mąka 100 g
olej 100 g
koncentrat pomidorowy 100 g
czosnek 3 ząbki
pieczarki 150 g
kostka rosołowa 1 szt
masło 50 g
sałata 1 główka
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety islandzkie

Rybę oczyścić,wyfiletować,filety natrzeć czosnkiem,majerankiem,solą i pieprzem,odstawić na 30 min,pokrojone pieczarki usmażyć na oleju,dodać koncentrat pomidorowy i lekko podsmażyć,przełożyć do rondla,dolać 2 szklanki rosołu i zagotować,mieszając,ryby ułożyć na brytfance posmarowanej tłuszczem i na wierzchu położyć kawałki masła,zapiec w gorącym piekarniku,po wyjęciu ,wystudzić,przełożyć na półmisek wyłożony listkami sałaty,polać sosem,udekorować i podawać na gorąco lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak