Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane kąski serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 3 szt
ogórek 2 szt
cebula 1 szt
sałata
natka pietruszki
ocet winny 50 ml
sól
pieprz
olej
cukier
jajko 1
ser feta
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane kąski serowe

Pomidory pokrój na duże kawałki, ogórki potnij w plastry. Cebulę potnij w piórka, a sałatę porwij. Natkę posiekaj.
Ocet utrzyj z solą, pieprzem, olejem i szczyptą cukru.
Warzywa przełóż na półmisek i polej sosem, posyp natką.
Ser potni na paski maczaj w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Gotowe paski ułóż na sałatce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak