Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
jaja 1 szt
mleko 0,5 szkl
ser żółty 15 dag
pieczarki 25 dag
cebula 1 szt
gulion 1 szkl
śmietana 1 szkl
mąka 4 łyżki
sól
pieprz
zioła prowansalkie
bułka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie pieczarkowym

Mięso wymieszać z bułką namoczoną w mleku, dodać ser i jajko. Doprawić do smaku, wymieszać i formować kuleczki.
Obtoczyć w mące i smażyć na oliwie.

Pieczarki pokroić w plasterki, cebule posiekać.
Cebule podsmażyć, dodać pieczarki i bulion, przyprawić i gotować ok 5 min.

Do pieczarek dodać pulpety i dusić ok 10 min. Na koniec wlać śmietanę wymieszaną z mąką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak