Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 2 kg
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
koper
łosoś wędzony plastry 2 szt
śmietana 1 szkl
majonez 1 szkl
sól
pieprz
olej
sok z cytryny
chrzan tarty

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z łososiem

Ziemniaki obierz i połóż na brytfannę wysmarowaną, piecz ok 50 min w 200 stopniach.
Dymkę potni w plasterki, koperek posiekaj, łosoś potni w paseczki.

Majonez wymieszaj ze śmietaną dodaj łososia, koperek i dymkę, dopraw i wszystko wymieszaj.
Upieczone ziemniaki natnij i napełnij farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak