Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 10 szt
pomidor 4 szt
ser mozarella 30 dag
bazylia 1 pęczek
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po włosku

Ziemniaki wyszoruj, zawiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz ok 1 godziny. Ziemniaki przetnij wzdłuż na pół. Połówki ułóż na blasze, na każdej połóż pomidory pokrojone w plastry, mozzarellę i listki bazylii, tak aby zachodziły na siebie.
Oprósz solą i pieprzem, włóż do piekarnika na 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak