Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane kieszonki z szynki wieprzowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 4 plastry
pieczarki 12 dag
cebula 1 szt
olej 50 ml
margaryna 5 dag
natka pietruszki 1 szt
żółty ser starty 16 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane kieszonki z szynki wieprzowej

Każdy plaster szynki naciąć wzdłuż jednej strony, tak aby powstały kieszenie. Farsz: pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na margarynie, ostudzić. Dodać ser , natkę pietruszki wymieszać i doprawić do smaku. Farszem napełnić kieszonki, a następnie podsmażyć na oleju po 5 min. z każdej strony. Kieszonki zawinąć w folię aluminiową, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 st. na ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 25.07.2011 10:16
pyszna ta kieszonka:)
ronald88 06.07.2011 13:57
super
romanrafal
romanrafal 08.02.2011 07:42
dobre
darus 17.01.2011 13:47
super
aga130982 16.01.2011 14:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak