Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonow z tuńczyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk 1 kg
koncentrat pomidorowy 30 g
cebula 80 g
pieczarki 100 g
mąka 60 g
śmietana 100 g
wywar warzywny 1 szkl
margaryna 100 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow z tuńczyka

Tuńczyka oczyścić,opłukać,wyfiletować,pokroić w paski i posolić,posypać pieprzem,obtoczyć mąką i usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu,razem z posiekaną cebulą i pieczarkami,gdy będzie lekko rumiany,polać wywarem z warzyw,podprawić śmietaną rozmieszaną z mąką,przykryć i dusić do 15 minut na wolnym ogniu,podawać jako danie obiadowe z ziemniakami puree.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak