Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jarska potrwaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
marchewka 25 dag
bulion 3 szkl
jajko 4
mąka 3 łyzki
masło 2 łyżki
śmietana 0,5 szkl
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
groszek 20 szparagowy

Przepis i sposób przygotowania na: jarska potrwaka

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Groszek i marchewkę pokrój zalej bulionem i gotuj ok 15 min razem z tymiankiem.
Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój na pół. Mąkę zagnieć z masłem i zrób zacierki. Kluseczki wrzuć do gotujących się warzyw i gotuj chwilę. Dodaj śmietanę, przypraw i dołóż jajka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 28.06.2011 16:35
mmm... brzmi pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak