Pijany Izydor

Pijany Izydor

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6
  • cukier

    15 dkg
  • kokos

    15 dkg
  • nieparzony mak

    15 dkg
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wyżej wymienionych składników robić ciasto tak jak biszkopt.

Masa:
1/2 l mleka, 1 szkl. cukru, 3 łyżki mąki kartoflanej, 2 łyżki mąki zwykłej - z tych składników ugotwać budyń i wystudzić.
Kostkę masła utrzeć o dodawać po łyżce ugotowanego budyniu, ucierać.

Placek posmarować powidłem, na to dać połowę masy, na to ułożyć herbatniki moczone w wódce, następnie drugą połowę masy i albo upiec na wierzch biszkopt kakaowy z 4 jaj, albo dać warstwę herbatników moczonych w wódce. Na wierzch polać polewą,

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat