Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buławik duszony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buławik 1 kg
mąka 100 g
olej 100 g
cebula 200 g
Majeranek suszony Prymat do smaku
masło 50 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buławik duszony

Rybę oczyścić,wyfiletować,ściągnąć skórę,mięso opłukać,posolić,dodać majeranek,obtoczyć w mące i podsmażyć na maśle,ryby włożyć do garnka przekładając je cebulą,wlać tłuszcz z patelni,przykryć i dusić około 10 min w piekarniku,podawać na gorąco z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 17.09.2011 17:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak