Makowiec japoński

Makowiec japoński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    60 dkg
  • mak

    40 dkg
  • cukier

    20 dkg
  • margaryna

    20 dkg
  • jajka

    9
  • grysik

    9 płaskich łyżek
  • orzechy

  • rodzynki

  • proszek do pieczenia

    2 płaskie łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na spód można zrobić kruche ciasto. Mak sparzyć i zemleć 2x. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać mak, grysik, rodzynki i proszek do pieczenia. Na końcu dodać jabłka starte na grubej tarce oraz pianę z białek. Piec ok. 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat