Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ale jaja! W galarecie!

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
woda 1/2 l
bulion drobiowy 1 kostka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
ocet jabłkowy 1 łyżka
polędwica 10 z kurczaka wędzona

Przepis i sposób przygotowania na: Ale jaja! W galarecie!

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na połowy. Każdą połówkę owinąć plastrem polędwicy, ułożyć w niezbyt głębokim naczyniu. Wodę zagotować. Rozpuścić w niej kostkę rosołową, dodać żelatynę pieprz i ocet (nie gotować). Przestudzonym wywarem zalać jajka. Odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 22.06.2012 02:16
fajne jaja :)
Renata16 13.05.2012 16:01
kusząco brzmi
pigila
pigila 13.04.2011 11:14
super
owca441 06.04.2011 18:00
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak