Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz z kerguleny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kergulena 1 kg
ziemniaki 200 g
jajko 1 szt
mąka 1 łyżka
masło 30 g
marchewka 50 g
seler 30 g
cebula 60 g
papryka czerwona do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz z kerguleny

Ziemniaki,marchew,seler obrać,opłukać i pokroić w drobną kostkę,wstawić do garnka i podlać wodą,przygotować kergulenę,pokroić w kostkę,cebulę też pokroić w kostkę,obtoczyć rybę w mące i usmażyć na maśle,razem z cebulą,gdy się zarumieni,dodać do garnka z jarzynami,z mąki,jajka i wody przygotować ciasto i wrzucać łyżeczką do garnka z kerguleną i warzywami małe kluseczki ,gotować na wolnym ogniu ,przyprawić solą,pieprzem,kminkiem i papryką,odstawić,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak