Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błękitek po wenecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

błękitek 1 kg
olej 200 g
mąka 100 g
cebula 300 g
koncentrat pomidorowy 50 g
ocet 20 g
cukier 10 g
ziele angielskie do smaku
sól do smaku
kostka rosołu wołowego 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Błękitek po wenecku

Rybę opłukać,osolić,skropić octem i odstawić na około 30 min,pokroić na porcje,obtoczyć w mące i usmażyć ,dodać koncentrat,podsmażyć,dodać przyprawy i mąkę,rozprowadzić wodą z dodatkiem rosołu,gotować około 5 min,porcje ryby zalać sosem i poddusić,podawać na gorąco z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak