Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza pod szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
drożdże 2 dag
oliwa 2 łyżki
keczup pikantny 1 op
pieczarki 20 dag
kiełbasa 20 dag
cebula czerwona 2 szt
ogórki kiszone 4 szt
ser żółty 10 dag
sól do smaku
olej wg uznania
szczypiorek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza pod szczypiorkiem

Do mąki dodaj pół szklanki wody i drożdże. Po 20 min dodaj oliwę i pół łyczeczki soli, wyrób. Odstaw na 20 min. Ciasto rozwałkuj, posmaruj keczupem. Ułóż podsmażone pieczarki i resztę składników. Piecz 15-20 min w tem 220 stopni. Posyp szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 22.05.2014 09:15
jedna z moich ulubionych
Adam/ZUB3R 07.03.2014 20:51
smaczna pizza
agnieszka214 16.03.2013 12:22
bardzo ładnie podana
gacopierz23 26.07.2012 11:33
uwielbiam pizze w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak