Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zieloną fasolką i tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka zielona 40 dag
pomidory 4 szt
oliwa do smaku
bazylia do smaku
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
chili do smaku
tuńczyk kawałki w oleju 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zieloną fasolką i tuńczykiem

Fasolkę kroimy na około 3cm kawałki i gotujemy około 10 minut na parze.Do miski wrzucamy ugotowaną fasolkę,pomidory pokrojone w kostkę i jedną puszkę tuńczyka w oleju.Przygotowujemy dressing:4 łyżki oliwy z oliwek mieszamy z sokiem z połowy cytryny odrobiną soli,pieprzu,dwoma łyżeczkami bazylii i odrobiną chilli w proszku.Sałatkę mieszamy i zalewamy dressingiem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 17.04.2011 20:43
bardzo fajny pomysł
Ania67 01.04.2011 13:07
fajne połączenie
magical66 29.03.2011 09:08
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak