Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zieloną soczewicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica zielona 3\\4 szklanki
cebula czerwona 2 szt
czosnek 4 ząbki
ogórek konserwowy 3 szt
jabłko 1 szt
sos tatarski 0,5 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zieloną soczewicą

Przebrane oraz umyte ziarna soczewicy ugotować,odcedzić i wystudzić.Jabłko obrać,pokroić w kostkę.Ogórki pokroić w słupki.Cebulę i czosnek drobno posiekać.Soczewicę wymieszać z pokrojonymi składnikami i połową posiekanej zieleniny.Dodać pokrojone w grubą kostkę jajka.Doprawić do smaku pieprzem,solą i sokiem z cytryny.Wymieszać z sosem tatarskim.Posypać pozostałą zieleniną.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak