Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona rolada z łopatki w musztardzie z gorczycą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,8 dag
Musztarda francuska Prymat 250 ml
cząber 1 łyżka
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona rolada z łopatki w musztardzie z gorczycą

Z łopatki usuwamy ścięgna i nadmiar tłuszczu.Rozkrawamy tak,aby utworzył się płat mięsa,który rozbijamy tłuczkiem.Smarujemy do dokładnie musztardą i zwijamy w roladę.Zwinięte mięso wkładamy do szerokiej siatki wędliniarskiej i dokładnie nacieramy mieszanką soli,czosnku i ostrej papryki.Pieczemy w rękawie do pieczenia około godziny na kilogram mięsa w temperaturze 180 stopni.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 22.07.2012 08:05
dobre
Rybciia 10.07.2011 12:05
pyszne mięsko;)
Iwona45 27.05.2011 07:52
super;]
Dorota59 06.04.2011 10:30
lubie takie soczyste pieczenie-mniam
magical66 29.03.2011 09:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak