Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe makaroniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 10 dag
migdały 25 dag
białko 4 szt
cukier 20 dag
wafle 40 szt
masa marcepanowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe makaroniki

Migdały sparz i obierz ze skóry,zmiel.Czekoladę zetrzyj na tarce.Białka ubij na sztywną pianę.Ubijając,stopniowo dodawaj cukier.Do piany dodaj migdały i czekoladę,wymieszaj.Dwie blachy opłucz zimną wodą,ułóż na nich wafelki,z dużych wafli wytnij krążki.Łyżeczką kładź na waflach małe porcje masy.Piecz 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.Ostudzone udekoruj wyciętymi z masy marcepanowej serduszkami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 21.07.2011 11:08
pyszności
Iwona45 11.06.2011 14:27
fajne
Ania67 24.05.2011 09:48
ekstra
magical66 29.03.2011 09:10
ciekawe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak