Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowe tartaletki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
cukier 3 dag
masło 10 dag
śmietana 1,5 łyżki
mleko 450 ml
budyń 1 szt
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowe tartaletki

Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy je na pół godziny do lodówki.Przygotowujemy budyń pomniejszając ilość mleka o 50 ml.Wyklejamy krążki z ciasta,wyklejamy foremki,napełniamy je budyniem,zaklejamy je od góry drugim krążkiem ciasta i pieczemy w piekarniku w temperaturze 175 stopni około 15 minut.Przepis na 20 tartaletek o średnicy 7 cm.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.07.2011 08:28
fajne
Iwona45 26.06.2011 01:23
mniam
magical66 29.03.2011 09:12
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak