Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet pomidorowy 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt.
natka pietruszki 1 pęczek
margaryna 20 gram
masło
pełnoziarniste bułki 4 szt.
pomidory 750 gram
ser ementaler 50 gram
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: suflet pomidorowy 2

Posiekaną cebulę i natkę pietruszki udusić w margarynie, dodać pokrojoną w kostkę bułkę i razem podsmażyć.
Układać tę mieszankę warstwami w formie sufletowej na przemian z plasterkami pomidorów i ementalera. Każdą warstwę pomidorów posypać solą, pieprzem, tymiankiem i bazylią.
Ułożyć na suflecie wiórki masła i piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 06.06.2013 16:39
Smakowity przepis :)
zdzislawa2 28.01.2012 12:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak