Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w cieście naleśnikowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane skrzydełka z rosołu 1 kg
mleko 2 szklanki
mąka około 1 szklanka
jajko 1 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
sól około 1/4 łyżeczki
olej do smażenia 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w cieście naleśnikowym

Mleko, jajo i mąkę wymieszać (maki dodać tyle żeby powstało gęste ciasto naleśnikowe). Przyprawić do smaku solą i curry. W przygotowanym cieście panierować skrzydełka i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Jeszcze lepsze beda jeśli będziemy je smażyć na głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 25.03.2012 20:31
muszę zrobić takie skrzydełka bo jeszcze nie jadłam.
jolanta19 06.11.2011 20:00
mniam
anemon 19.05.2011 18:09
Wyglądaja apetycznie.
eli_555 07.05.2011 10:49
pyszne
gacopierz23 05.05.2011 23:45
super
Olaa 13.04.2011 12:41
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak