Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczkowe musli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsian 2 szklanki
sezam 2 łyżki
masło 12 dag
miód prawdziwy 1/2 szklanki
cukier 2 łyżki
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczkowe musli

Masło i cukier stopić na jednolita masę, dodać płatki i bakalie i całość dokładnie wymieszać. Zestawić z ognia i dodać miód, całość wymieszać. Na lekko natłuszczonej blasze układać porcje masy formując ciasteczka. Całość schłodzić przez około 1 godzinę. Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 07.03.2012 17:57
super!
MAR3STA 12.08.2011 17:54
świetne zwłaszcza że uwielbiam musli
caroline1983 06.05.2011 11:09
W lodówce około tygodnia. Dłużej nie próbowałam więc nie wiem czy masło nie zaczeło by jełczeć.
gacopierz23 05.05.2011 23:46
smaczne i zdrowe
justyna54 10.04.2011 09:23
lubię takie
anemon 04.04.2011 08:43
Fajny pomysł, jak długo można taka mieszankę można przechowywać?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak