Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z kielbasą i ogórkami kwaszonymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 400 gram
kiełbasa wiejska 1 pęto
żółty ser 200 gram
ogórki kwaszone 4 posiekane
sos pieczarkowy 1 (w słoiku)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z kielbasą i ogórkami kwaszonymi

Ziemniaki gotujemy w całości w osolonej wodzie. Gdy są półtwarde odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Kroimy w plastry grubości około 3-4 mm. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę wiejską kiełbasę. W prodiżu układamy ziemniaki w plastrach, tak, by jeden zachodził na drugi. Na ziemniaki wylewamy sos pieczarkowy (np. Łowicza w słoiku). Kwaszone ogórki kroimy w kostkę i mieszamy z podsmażoną kiełbaską, następnie całość wsypujemy na sos. Przykrywamy plastrami żółtego sera i zapiekamy aż ser się będzie ciągnąć. Mmm, pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak