Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z wątróbki drobiowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 80 dkg
słonina 40 dkg
cebula 20 dkg
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z wątróbki drobiowej

Słoninę kroimy w kostkę i dusimy z obraną i pokrojoną w krążki cebulą,aż cebula zrobi się szklista.Wątróbki myjemy i wkładamy do miękkiej słoniny,dodajemy troszkę pieprzu z 3 ziela angielskie i dusimy dalej.Gdy już będą dobre studzimy i mielimy.Masę doprawiamy solą i gałką muszkatołową.Formujemy 10 kulek i podajemy z zimnymi sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 21.10.2011 14:20
smaczny
dorotka0000025 24.08.2011 23:41
Pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak