Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z groszku zielonego z ryzem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 30 dag
groszek 30 dag
sól do smaku
śmietana 100 gram
mąka pszenna 1 łyżki
margaryna 1 łyżki
ryż 15 dag
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z groszku zielonego z ryzem

Warzywa czyścimy i gotujemy ( z solą i cukrem).
Doprawiamy kostkę rosołową.
Margarynę, mąkę i śmietanę ucieramy i zaprawiamy zupę.
Gotujemy w osobnym garnku ryz błyskawiczny.
Wszystkie składniki mieszamy razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 16.06.2012 08:04
super
kate.500 02.06.2012 07:59
pycha
Justa32 05.02.2012 11:55
świetna
jasiek 16.11.2011 09:58
pyszna
aga130982 02.10.2011 12:13
mniam
kotlet 11.09.2011 20:16
pyszności
anja3107 01.09.2011 18:53
super
joanna77 20.07.2011 13:13
lubimy
Kuchareczekjeden 03.05.2011 19:52
fajna zupka
Ania67 06.04.2011 12:34
bardzo ciekawy przepis
Justyna Jussstiii 01.04.2011 22:21
superrrrrrrrrrrrr

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak