Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zypa wiosenna z fasolą i zacierkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 20 dag
włoszczyzna 1 szt
grzyby suszone 2 szt
masło 0.5 łyżki
koperek 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zypa wiosenna z fasolą i zacierkami

Fasolę umyć,namoczyć na kilka godzin,zalewając chłodną wodą.Ugotować ją w tej samej wodzie co była moczona z dodatkiem grzybów,pod koniec posolić.Warzywa umyć,zetrzeć na grubej tarce ,a następnie poddusić z dodatkiem masła przez kilka minut.Zalać je wrzącą wodą,osolić i gotować.Po 30minutach wrzucić zacierki,ugotować i odstrawić.Dodać miękką fasole razem z wywarem i posiekanymi grzybkami.Zupę posypać posiekaną zieleniną i przyprawić do smaku solą i pieprzem.Podawać zaraz po ugotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak