Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny kociołek by Yvonne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pojedyńcza pierś z kurczaka 1 szt
fasolka szparagowa (mrożona) 15 dkg
woda 100 ml
koncentrat pomidorowy 100 ml
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
słodzik w proszku
czerwona czubrica
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny kociołek by Yvonne

Posiekaną cebulę szklimy na suchej teflonowej patelni. Dodajemy pokrojoną w kostkę pierś. Mieszając smażymy przez 5 minut. Dokładamy drobno pokrojony czosnek, wlewamy maggi i smażymy przez 1 minutę. Dolewamy wodę, wsypujemy fasolkę i dusimy wszystko pod przykryciem przez około 10 minut. Wsypujemy przyprawy oraz słodzik. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak