Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron kokardki w sosie smietanowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 25 dkg
parmezan starty 5 dkg
śmietana 200 ml
masło 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron kokardki w sosie smietanowym

Makaron ugotować w osolonej wodzie.Masło rozpuścić na patelni, dodać sterty parmezan i śmietanę gotować do zgęstnienia często mieszając. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na talerz wyłożyć porcje makaronu i poleć sosem śmietanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak