Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta bakłażanowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 3 szt.
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
cytryna 0,5 szt
oliwa 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta bakłażanowa

Czosnek rozgnieść w prasce i rozetrzeć z solą. Cebulę obrać i drobno posiekać. Bakłażany umyć i przypiec je na patelni, wystudzić, rozciąć, osączyć z wody i wydrążyć miąższ. Do miąższu dodać sok z cytryny, roztarty czosnek, posiekaną cebulę i dokładnie wszystko wymieszać. W razie konieczności dodać trochę oliwy. Przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem, a na koniec dodać bazylię. Schłodzić w lówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak