Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dukanowy pasztet

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
jajko 2 szt
bulion warzywny 1 kostka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
czerwona czubrica
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
wołowina 30 (chuda)
Ziele angielskie całe Prymat 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dukanowy pasztet

Wołowinę wraz z liściem i zielem włożyć do wrzącej wody. Po godzinie gotowania dołożyć pozbawione skóry udka. Gotować do momentu, aż mięso będzie odchodzić od kości. Wywar przecedzić, odlać z niego 1 szklankę, w której rozpuścić kostkę rosołową. Mięso oddzielić od kości, zmielić maszynką o drobnym sicie. Dodać przyprawy i wywar z kostką rosołową oraz jajka. Masę dokładnie wyrobić. Włożyć do foremki (małej keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać 60 minut w temperaturze 180 stopni (bez termoobiegu).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 17.10.2011 09:39
dobry
halinka1011 28.03.2011 10:37
świetny przepis
halinka1011 28.03.2011 10:37
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak