Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z marynaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 1,5 kg
cebula 2 szt
liść l 4 szt
ziele angielskie 4 szt
olej do smażenia
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 szt
wino czerwone 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z marynaty

Szynkę zalać marynatą przygotowaną z wina, cebuli pokrojonej w plastry, liści laurowych, pieprzu i ziela angielskiego. Marynować 2 dni, kilka razy obracając. Po wyjęciu z marynaty szynkę osuszyć, ponacinać w kratkę. Olej wlać brytfanki, włożyć szynkę. Piec około 2 godzin w temperaturze 180˚C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.11.2013 07:41
podoba mi się ten przepis
Bernadeta1 10.07.2013 13:20
pyszne mięsko
Łukasz15 02.07.2012 08:58
Super
halinka1011 28.03.2011 10:37
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak