Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dukanowa mielonka wołowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

peklosól 7 g
woda 100 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat
czerwona czubrica
wołowina 60 (chuda)

Przepis i sposób przygotowania na: Dukanowa mielonka wołowa

Mięso mielimy maszynką o średnim sicie, mieszamy z peklosolą i odstawiamy (najlepiej w glinianym naczyniu) na 24 godziny do lodówki. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i przekładamy do szynkowaru. Zamykamy urządzenie i wstawiamy do lodówki na kolejną dobę. Parzymy 2,5 godziny w temperaturze 70 - 80 stopni, chłodzimy pod zimną bieżącą wodą i odstawiamy do lodówki na 12 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 30.03.2012 14:53
sauper-nowy przepis na dietę:)
halinka1011 28.03.2011 10:36
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak