Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w sosie jogurtowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia
koperek 2 łyzki
olej
jogurt naturalny 400 g
śmietana 200 g
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny
pieprz
papryczka chili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w sosie jogurtowym

Z jogurtu, kwaśnej śmietany, zmiażdżonego czosnku, posiekanej paprykii, soli, pieprzu i soku z cytryny przygotować sos. Cukinie pokroić ukośnie na plastry grubości 1 cm, posypać odrobiną soli. Rozgrzać na patelni olej i smażyć cukinie. Usmażoną cknię polać sosem jogurtowym i posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 08.01.2014 07:14
Ciekawy przepis :)
Seba 26.11.2012 09:39
smaczna
kate.500 23.10.2012 22:16
super
halinka1011 28.03.2011 10:35
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak