Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasa biała w sosie polskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 550 g
masło 50 g
mąka przenna 25 g
wywar warzywny 400 ml
śliwki suszone 50 g
miód 10 g
cebula 50 g
sól do smaku
wino czerwone wytrawne 50 ml
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa biała w sosie polskim

Z części masła i mąki sporządzić zasmażkę,rozprowadzić wywarem.Śliwki rozparzyć,wypestkować,pokrajać w paski,dodać do sosu.Cebulę pokrajać w półkrążki,usmażyć na maśle,połączyć z sosem,dodać goździki,jałowiec,miód i czerwone wino.Kiełbasę w całości sparzyć,a następnie wyporcjować.Do sosu włożyć kiełbasę i chwilę poddusić.Podawać z ziemniakami z wody i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak