Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki czerwone

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki duże 15 sztuk
masło
czosnek 4-6 ząbków
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek 2-4 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
pomidory krojone z puszki 1/2 puszki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
makaron pomidorowy 2-4 garście
bazylia świeża
Bazylia suszona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki czerwone

Krewetki rozmrażamy. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy ale nei przelewamy zimną wodą.
Krewetki przesmażamy na masełku z dodatkiem przeciśnietego przez praskę czosnku ok. 5 minut. Następnie dodajemy siekany szczypiorek, natkę pietruszki oraz pomidory i przyprawy. Dusimy kolejne 5 - 10 minut. Na patelnie dodajmy makaron, mieszamy wszystko razem.
Przekładamy na talerze, dekorujemy listkami świeżej bazylii lub posypujemy szczypiorkiem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 05.07.2013 08:06
bardzo ciekawe
ilka_86 16.04.2012 09:41
bardzo apetyczne danie:)
Aida 19.11.2011 17:17
trzeba zatem spróbować :)
Ela15 19.11.2011 12:52
nigdy nie jadłam
Mati13 24.08.2011 20:12
ciekawe danie i ładnie podane
jolaxa1 23.07.2011 23:10
super
Aida 28.03.2011 11:32
dziękuje drogie Panie ;)
monika154 28.03.2011 11:27
pyszne
Małgorzata113 28.03.2011 10:40
świetny przepis
suzana 28.03.2011 10:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak