Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ryżowe z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
kostka rosołowa 2 szt
koperek 2 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
pieprz do snaku
masło 1 łyżka
olej do smażenia
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
jajko 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ryżowe z jajkiem

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, odcedzić, przestudzić. Jajka i cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać surowe jajko, koperek, sól i pieprz. Dokładnie wyrobić. Z masy formować owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.11.2012 12:44
Będę musiała kiedyś przygotować.
Iwusia 05.05.2012 12:28
bardzo fajny przepisik
Iwona51
Iwona51 14.10.2011 09:48
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak