Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błękitek koszaliński

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

błękitek 1 kg
mąka 150 g
olej 200 g
śmietana 150 g
cebula 200 g
papryka czerwona 5 szt
masło 100 g
sól do smaku
rosół drobiowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Błękitek koszaliński

Rybę wyfiletować,osolić,dodać pieprz i utartą cebulę,odstawić na 30 min,następnie z mąki,masła zrobić zasmażkę,rozprowadzić rosołem i doprawić do smaku i dodać śmietanę,obtoczoną w mące rybę usmażyć na oleju,paprykę sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w paski i dodać do sosu,rybę ułożyć w brytfance i zalać sosem,wstawić na 10 min do piekarnika,podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak