Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina do zimnych sosów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 90 dkg
czosnek 1 ząbek
smalec
sól

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina do zimnych sosów

Cielęcinę myjemy i osuszamy,nacieramy solą i posiekanym czosnkiem,kształtujemy w wałek i związujemy.Smażymy na mocno rozgrzanym smalcu podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości.Po ostygnięciu rozwiązujemy i porcjujemy w poprzek włókien Powstałą z zastygniętego sosu galarete kroimy w kwadraciki i układamy na porcje mięsa. Podajemy z sosem tatarskim i żurawinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.11.2011 10:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak