Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada nadziewana jajkami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 40 dkg
wołowina 40 dkg
bułka czerstwa 15 dkg
smalec
sól
jajko 1 szt
cielęcina bez kości 85 z udźca
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rolada nadziewana jajkami

Jajka obieramy i kroimy na połowki,bułkę moczymy w wodzie i odsączamy.Cebulę siekamy i smażymy na smalcu.Mięso myjemy i mielimy przez maszynkę z bułka i przestudzoną cebulą,dodajemy jajko i dokładnie wyrabiamy.Z masy formujemy prostokąt i układamy przez jego środek połówki jajek i zwijamy w rulon.Wąską brytfankę smarujemy smalcem posypujemy bułką tartą i wkładamy mięso.Brytfannę przykrywamy mokrym papierem pergaminowym i wstawiamy do piekarnika na godzinę.Gdy ostygnie kroimy w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.07.2011 09:04
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak