Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błękitek po dziennikarsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

błękitek 1 kg
mąka 100 g
olej 100 g
pieczarki 200 g
masło 100 g
cebula 200 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Błękitek po dziennikarsku

Błękitka opłukać ,wyfiletować,pokroić na porcje,pieczarki pokroić i podsmażyć na maśle wraz z cebulą pokrojoną w półplasterki,posolić,dodać pieprz i wymieszać z mąką,na filety nałożyć farsz[pieczarki i cebula]zawinąć w folię aluminiową,ułożyć w brytfance i zapiec około 20 min,następnie wyjąć z piekarnika ,zdjąć folię i pokroić,podawać z ostrymi sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 02.07.2011 21:23
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak